Cалат Олів’є на Новий рік 2021 рік Бика: прості рецепти приготування


Cалат Олів'є на Новий рік 2021 рік Бика: прості рецепти приготування




Cалат Олів'є на Новий рік 2021 рік Бика: прості рецепти приготування

Неповторний «Олів’є» — це традиційний смак Нового року! І навіть якщо ваш святковий стіл переповнений величезною кількістю різних страв, то без нього новорічна ніч втрачає весь сенс. Досить популярне частування зазнало безліч змін в своєму складі. Але незважаючи на це улюблений салат завжди зустрічають з радістю і захопленням.

Варіацій неповторно] страви дуже багато і тому кожна господиня готує його по своєму особливим рецептом, який до смаку кожному члену сім’ї. Олів’є не дарма займає на наших застіллях найперше місце. Його великим плюсом є доступність продуктів і легке приготування.

Радимо також прочитати нашу статтю на тему: святкові нові салати на Новий рік 2021.

Класичний рецепт олів’є на Новий Рік

Класичний рецепт олів'є

Інгредієнти:

  • 5 бульб картоплі;
  • 300 г вареної ковбаси;
  • 4 солоних огірка;
  • 1 морква;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 150 г майонезу;
  • сіль.

Приготування:

Відваріть картоплю і моркву до м’якості, яйця зваріть круто. Наріжте овочі, яйця, ковбасу і огірки кубиками, цибулю подрібніть. Злийте рідину з банки консервованого горошку. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і заправте майонезом.
Овочі краще варити в шкірці і тільки потім чистити. Так вони краще зберігають смакові якості.

Салат олів’є з яловичим язиком — дуже смачний рецепт

Салат олів'є яловичим язиком - фото рецепт

Нам знадобиться:

  • телячий язик 300-400 грам
  • картопля 3-4 штуки
  • 3 моркви (одна в нагоді для прикраси)
  • 1 баночка зеленого горошку
  • штук 5-6 солоних огірків
  • 3-4 курячих яйця
  • майонез

Приготування:

  1. Почнемо з яловичого язика, вибирайте щоб він був без жиру, лімфатичних вузлів і тим більше слизу. Ретельно промийте в холодній воді. Покладіть в каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння. Варити треба на слабкому вогні приблизно 2-4 години, час залежить від віку тварини (язик молодого теляти буде варитися швидше).
  2. За півгодини до готовності додайте в бульйон з язиком порізану на шматочки моркву, невелику цибулину і трохи петрушки. Коли залишиться 5 хвилин киньте пару лаврових листів і посоліть.
  3. Коли язик у нас готовий, вийміть його з каструлі. Злегка остудіть і зніміть з нього шкіру. Після цього знову покладіть в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння, дайте буквально хвилин 5 покипіти. Потім знімайте каструлю з вогню, остудіть. Готовий язик вийміть з остиглого бульйону, промокніть серветкою, загорніть у фольгу і приберіть в холодильник. Приблизно телячий язик важить близько 1 кг, для приготування відріжте для себе необхідну кількість.
  4. Далі процедура така як і першому варіанті. Картоплю, моркву і яйця відварити і все очистити. Нарізаємо солоні огірки. Змішує все в одному посуді, додаємо зелений горошок. Салат готовий до заправки майонезом.

Олів’є з куркою — рецепт салату на Новий рік 2021

Олів'є з куркою

Другий за популярністю варіант олів’є готується не з ковбасою, а з куркою. Цей салат іноді називають «Столичним».

Інгредієнти:

  • 5 бульб картоплі;
  • 300 г курячої грудки;
  • 4 солоних огірка;
  • 1 морква;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 150 г майонезу;
  • сіль.

Приготування:

Відваріть картоплю, моркву і яйця. Наріжте їх кубиками. Варене м’ясо наріжте шматочками або розберіть на волокна. Злийте рідину з горошку. Наріжте огірки кубиками, цибулину подрібніть. Змішайте всі компоненти, посоліть і заправте майонезом.



Як приготувати вегетаріанське олів’є на Новий Рік

Вегетаріанський олів'є

Салат для вегетаріанця приготувати не так складно. Потрібно просто замінити ковбасу або м’ясо на щось рослинного походження, наприклад на м’який тофу.

Інгредієнти:

  • 5 бульб картоплі;
  • 150 г тофу;
  • 1 солоний огірок;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 морква;
  • ½ банки консервованого горошку;
  • ½ банки консервованої кукурудзи;
  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • сіль.

Приготування:

Відваріть моркву, картоплю і яйця. Наріжте огірки, варені овочі, яйця і тофу кубиками, цибулину подрібніть. З горошку і кукурудзи злийте рідину. Змішайте компоненти, посоліть і заправте майонезом. Якщо салат здається трохи прісним, додайте чорного перцю за смаком.

Ніжний новорічний «зимовий» салат з курки та яблук

Ніжний новорічний "зимовий" салат з курки з яблуками

Інгредієнти:

  • Картопля варена — 2 шт.
  • Морква варена — 1 штука
  • Яблуко — 1 невеликого розміру
  • Зелений горошок — 0,5 банки
  • Яйця зварені в круту — 2 шт.
  • Варене куряче філе — 300 грам
  • Солоні огірки — 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю — 1 маленька головка
  • Сіль за смаком

Для заправки:

  • Сметана — 250 мл.
  • Гірчиця — 1 ч. Л.
  • Сік половини лимона

Приступимо до приготування:

  1. В першу чергу за традицією починаємо з нарізки всіх продуктів. Овочі, куряче м’ясо, мариновані огірочки і яйця складаємо в об’ємну миску. Туди ж відправляємо і дрібно рубану цибулю.
  2. Далі кубиками ріжемо яблуко разом з шкіркою. В ідеалі це має бути кисло-солодкий фрукт. Його смак відмінно гармонує з рештою салату.
  3. В окремій тарілочці з’єднайте сметану, гірчицю, сіль і лимонний сік. Все добре перемішайте і викладіть в миску з головними інгредієнтами.
  4. В кінці додайте зелений горошок. Готовий салат викладете в кулінарне кільце. В процесі притискайте його ложкою, щоб він не розвалився після видалення форми.

Салат «Олів’є» з креветками

Салат «Олів'є» з креветками

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені — 1 кг
  • Картопля — 4-5 шт
  • Морква — 1-2 шт
  • Огірки — 2-3 шт
  • Зелена цибуля — за смаком
  • Кріп — за смаком
  • Яйця — 5 шт
  • Домашній майонез — 1 ст
  • Горошок консервований — 1 банка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Як приготувати:

  1. Відварити креветки в киплячій підсоленій воді до готовності. Остудити.
  2. Відварити картоплю і моркву. Остудити, очистити від шкірки.
  3. Відварити яйця круто. Залити холодною водою. Почистити.
  4. Креветки почистити.
  5. Дрібно нарізати картоплю і моркву.
  6. Подрібнити яйця.
  7. Вимити і обсушити огірки, зелену цибулю і кріп. Все дрібно нарізати.
  8. Відкрити банку з горошком, злити рідину.
  9. З’єднати всі інгредієнти, посолити, поперчити.
  10. Заправити майонезом.
  11. Перемішати і прибрати в холодильник на 1-2 години.

Олів’є зі свининою і солоними огірками — дуже смачний рецепт

Олів'є зі свининою і солоними огірками - дуже смачний рецепт

Продуктовий перелік:

  • свинина (нежирна) — ½ кг;
  • морква — 50 г;
  • картопля — 4 великих бульби;
  • солоні «зеленці» — 4 шт .;
  • яйця, зварені «круто» — 4 шт .;
  • зелений горошок — 250 г;
  • сіль за смаком;
  • майонез — 50 мл;
  • сметана — 50 мл.

Процес приготування:

  1. Нежирну свинячу м’якоть відварювати в трохи підсоленій воді, 40-45 хвилин. Охолодити, порубати дрібно.
  2. Коренеплоди відварити до повної готовності, додати форму квадратів, також вчинити з яйцями і огірками.
  3. Вимішати всю, підготовлену нарізку, закласти консервований горошок, посолити, виходячи з власних смакових уподобань.
  4. У масу викласти майонез і сметану в рівних кількостях, вимішати салат до рівномірного змішування всіх шарів.
  5. Окрасою верхівки можу послужити морква, горошок і половинка курячого яйця.
  6. Процес займає не більше години з попередньою підготовкою інгредієнтів, смакота в кожній ложці!

Найсмачніший Олів’є з кальмарами

Найсмачніший Олів'є з кальмарами

Продуктовий набір включає в себе:

  • очищені тушки кальмарів — 0,5 кг;
  • солоні огірки — 5 шт .;
  • варена морква — 2 шт .;
  • варена картопля — 2-3 шт .;
  • куряче яйце — 4 шт .;
  • домашній (можна магазинний) майонез — 2/3 ст .;
  • кріп свіжий -1 пучок;
  • лаврушка — 1 лист;
  • запашний перець — 5-6 горошин;
  • сіль, мелений перець — за власним смаковим уподобанням.

Послідовний опис всіх етапів приготування:

  • Наповнити каструлю водою, закип’ятити на максимальному вогні, закинувши лист лаврушки і горошинки запашного перцю.
  • Опустити в киплячу воду тушки кальмарів, витримати 1 хвилину, вимкнути, дістати через 3 хвилини. Остудити, нарізати кільцями.
  • Відварені коренеплоди порізати середнім кубиком.
  • Яйце пропустити крізь яйцерізку.
  • Огірки подрібнити на тоненькі квадратики.
  • Припорошити за смаком сіллю і перцем.
  • Залити майонезом, вимішати, додавши всьому салату однорідність.
  • Форму можна надати невеликими по діаметру рознімними формами, верхівку прикрасити гілочками свіжої зелені кропу.

Салат олів’є з грибами на Новорічний стіл

Олів'є з грибами

Інгредієнти:

  • Картопля — 300 гр
  • Яйце — 4 шт
  • Зелений горошок — 200 гр
  • Цибуля — 1 шт
  • Гриби — 10 шт
  • Майонез — 4 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець — за смаком
  • Морква — 150 гр
  • Огірок — 100 гр
  • Яблуко — 1 шт
  • Зелень — за смаком
  • Оливкова олія — ​​за смаком

Як приготувати:

  1. У злегка солоній воді зваріть картоплю і моркву в «мундирах».
  2. Коли овочі приготуються, охолодіть їх до кімнатної температури, почистіть і наріжте невеликими кубиками.
  3. Зваріть яйця. Охолодіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте також дрібним кубиком.
  4. Обсмажте нарізані гриби на невеликій кількості оливкової олії.
  5. Очищену цибулю наріжте гострим ножем на кубики.
  6. Покладіть всі інгредієнти в миску: зелений горошок, яйця, картопля, морква, натерте яблуко, огірки і гриби.
  7. Приправте сіллю і перцем, додайте майонез і зелень, перемішайте.
  8. Поставте салат на 45 хвилин в холодильник.

Відео: Як приготувати салат олів’є на Новий Рік 2021

Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію ви можете прочитати на нашому сайті.