Десерти з гарбуза: найпростіші і смачні рецепти гарбузових десертів


Десерти з гарбуза: найпростіші і смачні рецепти гарбузових десертів




Десерти з гарбуза: найпростіші і смачні рецепти гарбузових десертів

Про користь десертів з гарбуза сказано достатньо, щоб повторюватися — вона безсумнівна. Але цей овоч не менш смачний, чим корисний, і при правильному приготуванні можна отримати масу чудових десертів, яким будуть однаково раді дорослі і діти.

Насолода смаком і простота приготування — головні складові цих страв. Нижче ви знайдете рецепти з фото легких, смачних солодких страв з цього чудового овочу.

Радимо також прочитати нашу статтю на тему: гарбузовий сік на зиму.

Оладки з гарбуза — рецепт приготування з фото

Оладки з гарбуза

Навіть на звичайній сковороді можна приготувати десерт з гарбуза.

Інгредієнти:

  • 200 г гарбуза;
  • 1 яблуко;
  • 150 мл кефіру;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 яйця;
  • 130 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, м’якоть подрібнюємо на дрібній тертці.
  2. Через тертку пропускаємо і очищене яблуко, перетертий фрукт відправляємо до овочу, перемішуємо.
  3. В окрему ємність вбиваємо яйця, підсипаємо сіль, висипаємо звичайний і ароматизований цукор, ретельно все збовтуємо.
  4. Тепер в яєчну суміш вливаємо кисломолочний напій, перемішуємо, викладаємо гарбузово-яблучну масу, знову все розмішуємо.
  5. Після засипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто.
  6. Печемо оладки на розігрітій сковороді з маслом до рум’яності.

Як приготувати смачну запіканку з гарбуза і рису

Запіканка з гарбуза і рису

Ця запіканка виходить дуже ніжною і, звичайно ж, смачною. Такий десерт буде корисний як для дітей, так і для дорослих.

Необхідні продукти:

  • Гарбуз — 0,75 кг .;
  • яйця — 3 шт .;
  • молоко — 0,60 л .;
  • рис (пропарений) — 0,5 ст .;
  • вода — 0,5 ст .;
  • вершкове масло — 0,04 кг .;
  • родзинки — 3 ст. л .;
  • цукор — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Гарбуз прополоскати і зрізати ножем з нього шкірку. Видалити нутрощі і порізати на маленькі шматочки. Відправити їх в каструлю і залити водою. Варити до м’якості гарбуза.
  2. Рис кілька разів прополоскати прохолодною водою. У каструлю з гарбузом влити молоко і висипати рис. Готувати ще півгодини.
  3. Ізюм залити окропом і залишити на 5 хвилин. Потім прополоскати і викласти в друшляк, щоб з нього стекла вода. Відправити його в каструлю, також додати вершкове масло. Все добре перемішати і прибрати з вогню. Дати охолонути.
  4. Після охолодження в каструлю вбити яйця і всипати цукор, гарненько завадити. У оброблену вершковим маслом форму для запікання викласти тісто і відправити в духовку, прогріту до 180 градусів. Готувати 45-50 хвилин.

Гарбузовий вершковий десерт

Гарбузовий вершковий десерт

Це нескладний рецепт десерту з гарбуза, який може стати родзинкою святкового солодкого столу або відмінним солодким доповненням до буденного обіду.

Вам знадобиться:

  • Гарбузовий м’якуш — 0,5 кг .;
  • Вершки не менше 20% жирності — 225 мл .;
  • Цукор — 3 столові ложки;
  • Желатин — 10 р .;
  • Вода — 40 мл .;
  • Цедра половини лимона;
  • Ванілін — 1 чайна ложка;
  • Кориця — ½ чайної ложки;
  • Тертий шоколад — для прикраси.

Приготування:

  1. М’якоть гарбуза наріжте довільними невеликими кубиками, загорніть у фольгу і запечіть в духовці при 180 градусах до готовності. Час приготування залежить від сорту гарбуза і від розміру шматочків, готуйте до м’якості.
  2. З дуже м’якого гарбуза вийде ідеальне пюре для десерту.
  3. Залийте желатин холодною водою і залиште для набухання.
  4. Пюрюйте запечений гарбуз разом з соком, що виділився до однорідної консистенції за допомогою блендера.
  5. Лимон помийте і натріть половину цедри на самій дрібній тертці. Додайте до гарбузовому пюре цедру, цукор і ванілін. Збийте блендером.
  6. Вилийте вершки в каструльку, додайте тонкою цівкою желатин, безперервно помішуйте, поки весь желатин не розчиниться. Слідкуйте, щоб рідина не закипіла.
  7. Процідіть вершки з желатином прямо в гарбузове пюре.
  8. Розлийте по креманкам або келихах для подачі. Охолодіть при кімнатній температурі, а потім помістіть на 4 години в холодильник, щоб десерт повністю застиг. Прикрасьте тертим шоколадом. Смачного.

Турецький десерт з гарбуза — рецепт з фото

Турецький десерт з гарбуза



Турецький десерт з гарбуза готуватися дуже просто, а результат заслуговує на похвалу.

Необхідні продукти:

  • Гарбуз — 1 кг .;
  • цукор — 1,5 кг .;
  • волоські горіхи — 0,10 кг. або за смаком.

Приготування:

  1. В першу чергу слід прополоскати і очистити гарбуз від шкірки і волокнистої серединки з насінням. М’якоть порізати довільними шматочками невеликого розміру.
  2. Перекласти шматочки гарбуза в форму для випічки і засипати цукром, залишивши її в такому вигляді на всю ніч. Це потрібно для того щоб овоч пустив сік.
  3. Духовку прогріти до 200 градусів і відправити в неї форму з гарбузом в сиропі. Готувати близько 50-60 хвилин. Час готування може варіюватися, адже сортів гарбуза багато.
  4. Тим часом волоські горіхи розбити, витягнути ядра і подрібнити їх. Це можна зробити занурювальним блендером або ж ножем.
  5. Потім дістати з духовки гарбуз і дати їй охолонути. Перекласти шматочки гарбуза на блюдо і щедро обсипати горіхами.

Цукати з гарбуза — рецепт приготування з фото

Цукати з гарбуза

Склад продуктів:

  • 1,5 кіло свіжого гарбуза,
  • 820 г цукру-піску,
  • щіпка лимонної кислоти,
  • паличка кориці,
  • стакан фільтрованої води,
  • великий апельсин.

Приготування:

  1. Гарбуз миється і очищається від усього зайвого. Далі м’якоть нарізається великими кубиками. Якщо зробити шматочки дрібними, то після варіння і просушування в духовці вони виявляться занадто маленькими і деформуються.
  2. Нарізаний овоч перекладається в глибоку миску і засипається всім складом цукру. Ємність ставиться на ніч в прохолоду. За цей час гарбуз пустить сік, в якому розчиниться пісок. В результаті в мисці вийде цукровий сироп.
  3. Апельсин ретельно миється і разом з шкіркою ріжеться на невеликі шматочки. З скибочок видаляються кісточки. Фрукти перетворюються в пюре за допомогою відповідної насадки блендера.
  4. Сироп з гарбуза переливається в каструлю, з’єднується з водою, «лимонкою», корицею, апельсиновим пюре.
  5. При постійному помішуванні маса вариться на повільному вогні 6-7 хвилин. Відразу після закипання в неї занурюються овочеві кубики.
  6. Далі суміш повністю остуджують і залишають на 3 години.
  7. Маса знову доводиться до кипіння і вариться ще 5-6 хвилин. З її поверхні знімається піна, що утворилася. Коли вміст каструлі, знятої з вогню, повністю охолоне, процедура повторюється. Знову: кипіння-охолодження.
  8. Суміш виливається на велике сито. Решта кубиків гарбуза вибираються, укладаються на деко, застелене пергаментом, і підсушують близько години при температурі 120 градусів.
  9. Готові остиглі цукати перекладаються в скляну ємність і зберігаються під кришкою.
  10. Що залишився після варіння ласощів сироп можна використовувати для просочення бісквітів або приготування морсів.

Американський гарбузовий пиріг — покроковий рецепт з фото

Американський гарбузовий пиріг

Гарбузовий пиріг — це традиційний десерт американської кухні. Випічка виходить дуже ніжною, а за рахунок додавання прянощів типовий смак овоча відразу стає неймовірним.

Інгредієнти:

  • 160 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 300 г гарбуза;
  • 5 ст. л. води;
  • 200 мл згущеного молока;
  • 2 яйця;
  • 0, 5 ч. л. кориці;
  • кардамон за смаком;
  • імбир і мускат за смаком.

Приготування:

  1. Вершкове масло прямо холодним рубаємо на шматочки, підсипає сіль і борошно. Вимішуємо руками, щоб вийшла борошняна крихта.
  2. Тепер вливаємо холодну воду разом з соком лимона, вимішуємо, збираємо тісто в кулю, обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
  3. Після охолоджене тісто розгортаємо, перекладаємо в форму, робимо бортики і в духовку. Випікаємо 12 хвилин з вантажем або 6 хвилин без вантажу, температура 200 ° С.
  4. Очищену м’якоть гарбуза натираємо на тертці, викладаємо на сковороду, солимо і тушкуємо овоч до випарювання всієї рідини.
  5. Після перекладаємо в блендер і подрібнюємо до пюре, в яке потім вбиваємо яйця, вливаємо згущене молоко і висипаємо всі прянощі, перемішуємо.
  6. На тісто викладаємо начинку і відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура 175 ° С.
  7. Спеції є обов’язковим атрибутом американського пирога, тому їх ігнорувати не можна, а, навпаки, при бажанні можна додати і інші прянощі в вигляді меленого імбиру або гвоздики.

Гарбузово-яблучний пудинг — рецепт з фото

Гарбузово-яблучний пудинг

Вам знадобиться:

  • Гарбуз — 0,5 кг .;
  • Яблуко — 0,5 кг .;
  • Молоко — 250 мл .;
  • Манка — 6 столових ложок;
  • Цукор — 4 столові ложки;
  • Яйця — 3 шт .;
  • Вершкове масло — для змащування форми;
  • Цукрова пудра — для декору.

Приготування:

  1. Гарбуз помийте, очистіть шкірку і видаліть насіння. Наріжте довільними невеликими шматочками. Залийте молоком і варіть на невеликому вогні, помішуючи, 10 хвилин після закипання.
  2. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте невеликими шматочками. Додайте в каструлю до гарбуза і варіть ще 10 хвилин.
    Поступово насипте манку, помішуючи і варіть 5 хвилин. Вимкніть вогонь і остудіть при кімнатній температурі.
  3. Яйця вимийте, відокремте білки від жовтків. Білки збийте в пишну піну з дрібкою солі. Жовтки розмішайте.
  4. У яблучно-гарбузову суміш додайте потрібну кількість цукру, жовтки і акуратно вмішати білкову піну.
  5. Викладіть пудинг в змащену маслом форму і відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів. Запечіть протягом 15-20 хвилин, перевірте готовність зубочисткою — якщо після проколювання пудингу вона залишається сухою, то пудинг готовий.
  6. Прикрасьте цукровою пудрою.

Смачні ласощі з гарбузом і сиром

Смачні ласощі з гарбузом і сиром

Склад продуктів:

  • 430 г м’якоті гарбуза,
  • 2 великих яйця,
  • по 2 ст. л. манки і жирної сметани,
  • 40 г вершкового масла,
  • 330 г сиру,
  • 3 ст. л. цукру-піску,
  • дрібка солі,
  • 0,25 ч. л. соди і сік лимона.

Приготування:

  1. Очищений гарбуз треться на тертці з середніми поділами.
  2. У глибокій мисці розминається сир і розм’якшене масло. До нього додаються яйця, пісок, манка, сметана.
  3. Сода гаситься соком лимона і також виливається в суміш з другого кроку.
  4. Інгредієнти з’єднуються з тертим гарбузом і добре перемішуються.
  5. Маса викладається в підготовлену форму для запікання.
  6. Готується запіканка 50-55 хвилин при 210-220 градусах.

Чізкейк з гарбуза — покроковий рецепт з фото

Чізкейк з гарбуза

Цей десерт виглядає дуже святково за рахунок кольору гарбуза, а також має незвичайний ніжний смак, який точно сподобається гостям.

Вам знадобиться:

  • Гарбуз — 250 г .;
  • Цукор — 200 г .;
  • Яйце — 2 шт .;
  • Яєчний жовток — 2 шт .;
  • Масло вершкове — 100 г .;
  • Борошно — 160 г .;
  • Какао — 10 р .;
  • Розпушувач тесту — 1 чайна ложка;
  • Сир — 400 г .;
  • Сметана — 50 г.

Приготування:

  1. Пріготуємо основу для чізкейку. Для цього змішайте цукор, борошно, какао і розпушувач тіста. Влийте жовток і розтоплене масло. Замісіті тіста, накрийте харчовою плівкою і відправте на 1 годину в холодильник.
  2. Тим чсом гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими кубиками і запечіть у фользі в духовці до готовності 20 хвилин. Гарбуз має стати дуже м’яким. Подрібніть блендером в однорідне пюре.
  3. Дістаньте тісто і вікладіть у форму, застелену пергаментом. Віпікайте в духовці 7 хвилин при 180 градусах.
  4. Сир змішайте з цукром, вбийте яйця і жовток, додайте борошно і сметану. Перемішайте до однорідності. Додайте гарбузове пюре.
  5. Залійте сирну частина в форму з основою чизкейка. Поставте в деко з бортами, в який до половини висоти форми налийте гарячу воду. Виставте в духовці температуру 160 градусів і запікайте протягом однієї години. Готовність чизкейка можна перевірити дотиком пальця — поверхня не повинна бути липкою. Вимкніть духовку и дайте чізкейку охолонути з відкритими дверцятами духової шафи.
  6. Поставте остиглий чізкейк в морозилку на 20 хвилин.

Незважаючі на те, що гарбуз — овоч, з нього можна приготувати безліч солодких і корисних десертів. Експериментуйте  ви обов’язково знайдете свій ідеальний десерт з гарбуза.

Відео: Найсмачніший гарбузовий пиріг! 🥧🥧🥧

Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію ви можете прочитати на нашому сайті.