Десерти з гарбуза: найпростіші і смачні рецепти гарбузових десертів
Про користь десертів з гарбуза сказано достатньо, щоб повторюватися — вона безсумнівна. Але цей овоч не менш смачний, чим корисний, і при правильному приготуванні можна отримати масу чудових десертів, яким будуть однаково раді дорослі і діти.
Насолода смаком і простота приготування — головні складові цих страв. Нижче ви знайдете рецепти з фото легких, смачних солодких страв з цього чудового овочу.
Радимо також прочитати нашу статтю на тему: гарбузовий сік на зиму.
Оладки з гарбуза — рецепт приготування з фото
Навіть на звичайній сковороді можна приготувати десерт з гарбуза.
Інгредієнти:
- 200 г гарбуза;
- 1 яблуко;
- 150 мл кефіру;
- 100 г цукру;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 2 яйця;
- 130 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- дрібка солі.
Приготування:
- Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, м’якоть подрібнюємо на дрібній тертці.
- Через тертку пропускаємо і очищене яблуко, перетертий фрукт відправляємо до овочу, перемішуємо.
- В окрему ємність вбиваємо яйця, підсипаємо сіль, висипаємо звичайний і ароматизований цукор, ретельно все збовтуємо.
- Тепер в яєчну суміш вливаємо кисломолочний напій, перемішуємо, викладаємо гарбузово-яблучну масу, знову все розмішуємо.
- Після засипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто.
- Печемо оладки на розігрітій сковороді з маслом до рум’яності.
Як приготувати смачну запіканку з гарбуза і рису
Ця запіканка виходить дуже ніжною і, звичайно ж, смачною. Такий десерт буде корисний як для дітей, так і для дорослих.
Необхідні продукти:
- Гарбуз — 0,75 кг .;
- яйця — 3 шт .;
- молоко — 0,60 л .;
- рис (пропарений) — 0,5 ст .;
- вода — 0,5 ст .;
- вершкове масло — 0,04 кг .;
- родзинки — 3 ст. л .;
- цукор — 2 ст. л.
Приготування:
- Гарбуз прополоскати і зрізати ножем з нього шкірку. Видалити нутрощі і порізати на маленькі шматочки. Відправити їх в каструлю і залити водою. Варити до м’якості гарбуза.
- Рис кілька разів прополоскати прохолодною водою. У каструлю з гарбузом влити молоко і висипати рис. Готувати ще півгодини.
- Ізюм залити окропом і залишити на 5 хвилин. Потім прополоскати і викласти в друшляк, щоб з нього стекла вода. Відправити його в каструлю, також додати вершкове масло. Все добре перемішати і прибрати з вогню. Дати охолонути.
- Після охолодження в каструлю вбити яйця і всипати цукор, гарненько завадити. У оброблену вершковим маслом форму для запікання викласти тісто і відправити в духовку, прогріту до 180 градусів. Готувати 45-50 хвилин.
Гарбузовий вершковий десерт
Це нескладний рецепт десерту з гарбуза, який може стати родзинкою святкового солодкого столу або відмінним солодким доповненням до буденного обіду.
Вам знадобиться:
- Гарбузовий м’якуш — 0,5 кг .;
- Вершки не менше 20% жирності — 225 мл .;
- Цукор — 3 столові ложки;
- Желатин — 10 р .;
- Вода — 40 мл .;
- Цедра половини лимона;
- Ванілін — 1 чайна ложка;
- Кориця — ½ чайної ложки;
- Тертий шоколад — для прикраси.
Приготування:
- М’якоть гарбуза наріжте довільними невеликими кубиками, загорніть у фольгу і запечіть в духовці при 180 градусах до готовності. Час приготування залежить від сорту гарбуза і від розміру шматочків, готуйте до м’якості.
- З дуже м’якого гарбуза вийде ідеальне пюре для десерту.
- Залийте желатин холодною водою і залиште для набухання.
- Пюрюйте запечений гарбуз разом з соком, що виділився до однорідної консистенції за допомогою блендера.
- Лимон помийте і натріть половину цедри на самій дрібній тертці. Додайте до гарбузовому пюре цедру, цукор і ванілін. Збийте блендером.
- Вилийте вершки в каструльку, додайте тонкою цівкою желатин, безперервно помішуйте, поки весь желатин не розчиниться. Слідкуйте, щоб рідина не закипіла.
- Процідіть вершки з желатином прямо в гарбузове пюре.
- Розлийте по креманкам або келихах для подачі. Охолодіть при кімнатній температурі, а потім помістіть на 4 години в холодильник, щоб десерт повністю застиг. Прикрасьте тертим шоколадом. Смачного.
Турецький десерт з гарбуза — рецепт з фото
Турецький десерт з гарбуза готуватися дуже просто, а результат заслуговує на похвалу.
Необхідні продукти:
- Гарбуз — 1 кг .;
- цукор — 1,5 кг .;
- волоські горіхи — 0,10 кг. або за смаком.
Приготування:
- В першу чергу слід прополоскати і очистити гарбуз від шкірки і волокнистої серединки з насінням. М’якоть порізати довільними шматочками невеликого розміру.
- Перекласти шматочки гарбуза в форму для випічки і засипати цукром, залишивши її в такому вигляді на всю ніч. Це потрібно для того щоб овоч пустив сік.
- Духовку прогріти до 200 градусів і відправити в неї форму з гарбузом в сиропі. Готувати близько 50-60 хвилин. Час готування може варіюватися, адже сортів гарбуза багато.
- Тим часом волоські горіхи розбити, витягнути ядра і подрібнити їх. Це можна зробити занурювальним блендером або ж ножем.
- Потім дістати з духовки гарбуз і дати їй охолонути. Перекласти шматочки гарбуза на блюдо і щедро обсипати горіхами.
Цукати з гарбуза — рецепт приготування з фото
Склад продуктів:
- 1,5 кіло свіжого гарбуза,
- 820 г цукру-піску,
- щіпка лимонної кислоти,
- паличка кориці,
- стакан фільтрованої води,
- великий апельсин.
Приготування:
- Гарбуз миється і очищається від усього зайвого. Далі м’якоть нарізається великими кубиками. Якщо зробити шматочки дрібними, то після варіння і просушування в духовці вони виявляться занадто маленькими і деформуються.
- Нарізаний овоч перекладається в глибоку миску і засипається всім складом цукру. Ємність ставиться на ніч в прохолоду. За цей час гарбуз пустить сік, в якому розчиниться пісок. В результаті в мисці вийде цукровий сироп.
- Апельсин ретельно миється і разом з шкіркою ріжеться на невеликі шматочки. З скибочок видаляються кісточки. Фрукти перетворюються в пюре за допомогою відповідної насадки блендера.
- Сироп з гарбуза переливається в каструлю, з’єднується з водою, «лимонкою», корицею, апельсиновим пюре.
- При постійному помішуванні маса вариться на повільному вогні 6-7 хвилин. Відразу після закипання в неї занурюються овочеві кубики.
- Далі суміш повністю остуджують і залишають на 3 години.
- Маса знову доводиться до кипіння і вариться ще 5-6 хвилин. З її поверхні знімається піна, що утворилася. Коли вміст каструлі, знятої з вогню, повністю охолоне, процедура повторюється. Знову: кипіння-охолодження.
- Суміш виливається на велике сито. Решта кубиків гарбуза вибираються, укладаються на деко, застелене пергаментом, і підсушують близько години при температурі 120 градусів.
- Готові остиглі цукати перекладаються в скляну ємність і зберігаються під кришкою.
- Що залишився після варіння ласощів сироп можна використовувати для просочення бісквітів або приготування морсів.
Американський гарбузовий пиріг — покроковий рецепт з фото
Гарбузовий пиріг — це традиційний десерт американської кухні. Випічка виходить дуже ніжною, а за рахунок додавання прянощів типовий смак овоча відразу стає неймовірним.
Інгредієнти:
- 160 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 300 г гарбуза;
- 5 ст. л. води;
- 200 мл згущеного молока;
- 2 яйця;
- 0, 5 ч. л. кориці;
- кардамон за смаком;
- імбир і мускат за смаком.
Приготування:
- Вершкове масло прямо холодним рубаємо на шматочки, підсипає сіль і борошно. Вимішуємо руками, щоб вийшла борошняна крихта.
- Тепер вливаємо холодну воду разом з соком лимона, вимішуємо, збираємо тісто в кулю, обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
- Після охолоджене тісто розгортаємо, перекладаємо в форму, робимо бортики і в духовку. Випікаємо 12 хвилин з вантажем або 6 хвилин без вантажу, температура 200 ° С.
- Очищену м’якоть гарбуза натираємо на тертці, викладаємо на сковороду, солимо і тушкуємо овоч до випарювання всієї рідини.
- Після перекладаємо в блендер і подрібнюємо до пюре, в яке потім вбиваємо яйця, вливаємо згущене молоко і висипаємо всі прянощі, перемішуємо.
- На тісто викладаємо начинку і відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура 175 ° С.
- Спеції є обов’язковим атрибутом американського пирога, тому їх ігнорувати не можна, а, навпаки, при бажанні можна додати і інші прянощі в вигляді меленого імбиру або гвоздики.
Гарбузово-яблучний пудинг — рецепт з фото
Вам знадобиться:
- Гарбуз — 0,5 кг .;
- Яблуко — 0,5 кг .;
- Молоко — 250 мл .;
- Манка — 6 столових ложок;
- Цукор — 4 столові ложки;
- Яйця — 3 шт .;
- Вершкове масло — для змащування форми;
- Цукрова пудра — для декору.
Приготування:
- Гарбуз помийте, очистіть шкірку і видаліть насіння. Наріжте довільними невеликими шматочками. Залийте молоком і варіть на невеликому вогні, помішуючи, 10 хвилин після закипання.
- Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте невеликими шматочками. Додайте в каструлю до гарбуза і варіть ще 10 хвилин.
Поступово насипте манку, помішуючи і варіть 5 хвилин. Вимкніть вогонь і остудіть при кімнатній температурі. - Яйця вимийте, відокремте білки від жовтків. Білки збийте в пишну піну з дрібкою солі. Жовтки розмішайте.
- У яблучно-гарбузову суміш додайте потрібну кількість цукру, жовтки і акуратно вмішати білкову піну.
- Викладіть пудинг в змащену маслом форму і відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів. Запечіть протягом 15-20 хвилин, перевірте готовність зубочисткою — якщо після проколювання пудингу вона залишається сухою, то пудинг готовий.
- Прикрасьте цукровою пудрою.
Смачні ласощі з гарбузом і сиром
Склад продуктів:
- 430 г м’якоті гарбуза,
- 2 великих яйця,
- по 2 ст. л. манки і жирної сметани,
- 40 г вершкового масла,
- 330 г сиру,
- 3 ст. л. цукру-піску,
- дрібка солі,
- 0,25 ч. л. соди і сік лимона.
Приготування:
- Очищений гарбуз треться на тертці з середніми поділами.
- У глибокій мисці розминається сир і розм’якшене масло. До нього додаються яйця, пісок, манка, сметана.
- Сода гаситься соком лимона і також виливається в суміш з другого кроку.
- Інгредієнти з’єднуються з тертим гарбузом і добре перемішуються.
- Маса викладається в підготовлену форму для запікання.
- Готується запіканка 50-55 хвилин при 210-220 градусах.
Чізкейк з гарбуза — покроковий рецепт з фото
Цей десерт виглядає дуже святково за рахунок кольору гарбуза, а також має незвичайний ніжний смак, який точно сподобається гостям.
Вам знадобиться:
- Гарбуз — 250 г .;
- Цукор — 200 г .;
- Яйце — 2 шт .;
- Яєчний жовток — 2 шт .;
- Масло вершкове — 100 г .;
- Борошно — 160 г .;
- Какао — 10 р .;
- Розпушувач тесту — 1 чайна ложка;
- Сир — 400 г .;
- Сметана — 50 г.
Приготування:
- Пріготуємо основу для чізкейку. Для цього змішайте цукор, борошно, какао і розпушувач тіста. Влийте жовток і розтоплене масло. Замісіті тіста, накрийте харчовою плівкою і відправте на 1 годину в холодильник.
- Тим чсом гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими кубиками і запечіть у фользі в духовці до готовності 20 хвилин. Гарбуз має стати дуже м’яким. Подрібніть блендером в однорідне пюре.
- Дістаньте тісто і вікладіть у форму, застелену пергаментом. Віпікайте в духовці 7 хвилин при 180 градусах.
- Сир змішайте з цукром, вбийте яйця і жовток, додайте борошно і сметану. Перемішайте до однорідності. Додайте гарбузове пюре.
- Залійте сирну частина в форму з основою чизкейка. Поставте в деко з бортами, в який до половини висоти форми налийте гарячу воду. Виставте в духовці температуру 160 градусів і запікайте протягом однієї години. Готовність чизкейка можна перевірити дотиком пальця — поверхня не повинна бути липкою. Вимкніть духовку и дайте чізкейку охолонути з відкритими дверцятами духової шафи.
- Поставте остиглий чізкейк в морозилку на 20 хвилин.
Незважаючі на те, що гарбуз — овоч, з нього можна приготувати безліч солодких і корисних десертів. Експериментуйте ви обов’язково знайдете свій ідеальний десерт з гарбуза.
Відео: Найсмачніший гарбузовий пиріг! 🥧🥧🥧
https://youtu.be/Csucj03gBxM
Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію ви можете прочитати на нашому сайті.