Святкові нові салати на Новий рік 2021: рецепти оригінальних новорічних салатів


Святкові нові салати на Новий рік 2021: рецепти оригінальних новорічних салатів




Святкові нові салати на Новий рік 2021: рецепти оригінальних новорічних салатів

Новий Рік — чудове сімейне свято, яке з радістю відзначають в кожному будинку. А яке ж свято обходиться без пишного застілля? Господині не покладаючи рук готують різноманітні страви на будь-який смак, щоб порадувати своїх домочадців. Але не завжди вдається знайти оригінальні і смачні рецепти. Новорічні рецепти салатів 2021 року неодмінно принесуть різноманітність у ваше меню. Ознайомтеся з рецептами, представленими нижче.

Радимо також прочитати нашу статтю на тему: салати на Новий 2021 рік білого металевого Бика.

Новорічний салат «Новорічні свічки»

Салат «Новорічні свічки»

«Новорічні свічки» — це один з нових салатів на Новий рік, що відрізняється яскравим, оригінальним зовнішнім оформленням і цікавим, пікантним смаком. Рецепт частування можна змінювати на свій розсуд, додавати в святковий салат копчену ковбасу замість шинки, смажені гриби замість маринованих, замінити майонез соусом тартар або сметаною.

Інгредієнти:

  • печериці мариновані — 350 г;
  • «Голландський» сир — 180 г;
  • шинка — 230 г;
  • кукурудза консервована — банку;
  • гранат — 1 шт;
  • часникові часточки — 2 шт;
  • кріп або петрушка — половина пучка;
  • салатний перець — 1 шт;
  • майонез — на свій розсуд.

Приготування:

  1. Салат «Новорічні свічки» — це хороший варіант для зимових свят, який стане барвистою окрасою будь-якого столу. Для його приготування шинку слід нарізати невеликими брусочками. В окремій посудині перемішати майонез з часниковими зубчиками, пропущеними через часничницю.
  2. Печериці слід нарізати на 4-6 частин, сир подрібнити на тертці. Всі компоненти необхідно перемішати, заправити майонезом і меленим перцем. Кріп нарубати і рясно посипати салат.
  3. Гранат потрібно очистити, а його зернятка викласти в формі гірлянди на салаті. Кілька скибочок твердого сиру скрутити в формі свічки, зафіксувати зубочисткою і вставити в «гірлянду».
  4. Кожну свічку слід прикрасити «язичком полум’я», вирізаним з червоного болгарського перцю. За допомогою майонезу можна оформити кілька воскових крапель, що стікають зі свічок — так страва буде виглядати максимально реалістично.

Смачний салат на Новий Рік «Кучугури» з курячим м’ясом

«Кучугури» з курячим м'ясом

Для приготування потрібно:

  • 1 куряча грудка;
  • яйця — 10 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • 2 бульби картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 червона цибулина;
  • 100 мл майонезу;
  • сіль і чорний перець;
  • кріп і петрушка;
  • рослинна олія.

Приготування:

  1. Очистити від лушпиння цибулю і нарізати її дрібними кубиками. У сковороді розігріти олію, додати для смаку трохи вершкового і обсмажити цибулю до м’якого стану і золотистого кольору.
  2. Відварити круто яйця, остудити і очистити від шкаралупи. Кожне розрізати уздовж навпіл і вийняти в мисочку жовтки. Розім’яти їх виделкою, підсолити і поперчити, додати трохи майонезу і натертого на дрібній тертці сиру, перемішати. Знову наповнити половинки білків отриманою начинкою.
  3. Відварити до готовності картоплю і моркву. Зробити це можна заздалегідь, зваривши овочі в мундирі, або безпосередньо перед приготуванням, почистивши коренеплоди, нарізавши кубиками і відварити їх до готовності.
  4. Будь-який наявний під рукою твердий сир потерти на тертці середнього розміру, а свіжу зелень промити, обсушити і дрібно нашаткувати.
  5. Відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудити і розібрати на невеликі волокна або порізати дрібними кубиками.
  6. Надалі салат збирається з усіх інгредієнтів шарами.
  7. Блюдо, на якому буде подаватися салат, необхідно промазати майонезом і трохи поперчити свіжомеленим перцем. На шар майонезу викласти нарізану кубиками картоплю, але якщо ви варили його в мундирі, то варто потерти його на крупній тертці.
  8. На картоплю нанести тонку сіточку з майонезу і викласти шар моркви, точно таким чином, як і картоплю. І знову промазати майонезом, трохи присолити і поперчити.
  9. Тепер викладається шар курячого м’яса, і знову промащується майонезом, щоб м’ясо не здавалося в салаті сухим. Поверх курки додається обсмажену цибулю.
  10. Поверх цибулі, білками вгору потрібно розкласти фаршировані половинки яєць і кулінарним пензликом змастити їх майонезом, тоді завершальний шар з натертого сиру до них надійно приклеїться і не буде сповзати.


Новий і незвичайний салат з запеченою сьомгою та овочами

Новий і незвичайний салат з запеченої сьомгою і овочами

Святковий салат з запеченою сьомгою і овочами — дуже незвичайний за смаком і неймовірно апетитний. А в Новий рік обов’язково потрібно спробувати що-небудь нове!

Інгредієнти:

  • Сьомга 300 гр. (Філе)
  • Помідори черрі 250 гр.
  • Огірок 150 гр.
  • Листовий салат 3 шт.
  • Соус соєвий 2 ст.л.
    Сік лайма 4 ст.л.
  • Масло рослинне 4 ст.л.
  • Часник 3 зубчики
  • Кунжут 3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком.

Приготування:

  1. Беремо філе риби (сьомги або форелі) і форму для випічки. Кладемо в неї філе.
  2. Перед запіканням, філе солимо і перчимо. А вже потім відправляємо в духову піч на 15-20 хв. Температуру ставимо 180 градусів і стежимо, щоб не пересушити рибку.
  3. Тепер потрібно злегка остудити філе, щоб нарізати його шматочками для салату.
  4. Помідори промиваємо і розрізаємо на кілька часточок.
  5. Тепер невеликими кубиками нарізаємо огірки.
  6. В окремій мисці підготуємо заправку для салату. Для цього змішаємо соєвий соус, рослинну олію, сік лимона або лайма і насіння кунжуту.
  7. Зубчики часнику подрібнюємо через прес. Додаємо його, а також сіль і перець в заправку. Розмішуємо.
  8. Листя салату промиваємо. Розриваємо їх на кілька частин.
  9. Додаємо до салату подрібнене філе риби і підготовлені овочі.
  10. Заправляємо салат і гарненько його вимішуємо.

Новорічний салат із крабових паличок та креветками

Салат із крабових паличок з креветками

З сиром салат стане ще смачніше при додаванні крабових паличок і обсмажених креветок. Перед його ніжним, вишуканим смаком не зможуть встояти ні дорослі, ні маленькі гурмани.

Інгредієнти:

  • очищені креветки — 200 г;
  • крабові палички — 170-220 г;
  • свіжі огірки — 170-200 г;
  • майонез — 100 г;
  • варені яйця — 2 шт;
  • твердий сир — 80-90 г;
  • оливкова олія — ​​1 ст. л.
  1. Оливкову олію потрібно розігріти на сковороді і обсмажити очищені креветки до золотистого кольору, не більше 2-3 хвилин.
  2. Після креветки слід порізати невеликими кубиками разом з огірками, вареними яйцями і крабовими паличками.
  3. Твердий сир подрібнити на тертці.
  4. Салат викладають на блюдо шарами — крабові палички, половина свіжих огірків, відварені яйця, креветки, сир. Кожен шар змазують майонезом, крім сиру, після чого залишають для настоювання в прохолодному місці на 2-4 години.

Салат «суші» на новорічний стіл

Салат «суші» на новорічний стіл

Якщо ви дуже любите японську кухню, тоді пропонуємо вам незвичайний рецепт салату «Суші». Таким новим і оригінальним блюдом, як на фото, ви точно здивуєте всіх гостей на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • 200 г рису для суші;
  • огірок;
  • авокадо;
  • листя норі;
  • сьомга с / с;
  • 8 ч. л. рисового оцту;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. цукру;
  • васабі.

Приготування:

  1. Рис добре промиваємо, заливаємо водою і варимо протягом 15 хвилин, після крупу ще залишаємо під кришкою на 10 хвилин.
  2. Для заправки в мисочку вливаємо рисовий оцет, всипаємо в нього цукор і сіль, розмішуємо.
  3. Відправляємо заправку до рису, перемішуємо і залишаємо його до повного охолодження.
  4. На блюдо ставимо форму, на дно кладемо лист норі, а зверху — рис, який розрівнюємо змоченою у воді ложкою.
  5. Зверху викладаємо тонкі скибочки червоної риби і потім знову рис.
  6. Після кладемо листик норі, тонкі скибочки свіжого огірка і рис, а зверху трохи васабі.
  7. Очищені авокадо розминаємо виделкою, але не до консистенції пюре, присмачуємо соком лимона, перемішуємо і викладаємо наступним шаром.
  8. На авокадо викладаємо ще трохи рису, а зверху тонкі скибочки сьомги. Акуратно прибираємо форму, розрізаємо салат на квадратики і подаємо до столу разом з соєвим соусом і маринованим імбиром.

Олів’є «Ялинка»

Олів'є «Ялинка»

Олів’є — це класичне блюдо для будь-якого святкового заходу. Для новорічних свят відмінно підійде цей смачний і ситний салат, оформлений у вигляді красивої ялинки. Прикрашати її можна на свій смак, використовуючи продукти, які є під рукою.

Інгредієнти:

  • відварена картопля — 2 шт;
  • свіжий огірок — 2 шт;
  • консервований зелений горошок — 1 банка;
  • варена ковбаса або шинка — 200 г;
  • твердий сир — 200 г;
  • варені яйця — 5-6 шт;
  • майонез — 200 г;
  • свіжа зелень кропу — ½ пучка.
  1. Для приготування салату необхідно нарізати сир, свіжі огірки, відварені яйця і картоплю невеликими брусочками. Після чого перемішати всі інгредієнти з зеленим горошком і подрібненою шинкою або ковбасою, заправити майонезом і посолити.
  2. На широке і плоске блюдо слід викласти салат у формі новорічної ялинки, зверху рясно посипати рубаним кропом. Новорічні іграшки на ялинці можна зробити з зеленого горошку, консервованої кукурудзи, помідорів чері, граната або ягід журавлини.

Новорічний салат «Вогні Парижа»

Салат «Вогні Парижа»

Яскравий, неймовірно смачний овочевий салат з копченою ковбаскою прикрасить святкове застілля по зустрічі 2021 нового року. У нього є безперечна перевага: кожен може вибрати саме ті компоненти салату, які він хотів би бачити в своїй тарілці. Отже, як же приготувати дуже смачний новорічний салат? Рецепт новинки з фото і детальним описом, тому приготування не доставить турбот і клопоту.

Для приготування потрібно:

  • 1-2 буряка;
  • 1 велика морква;
  • 2-3 бульби картоплі;
  • 1 червона цибулина;
  • 1 огірок;
  • 125 г копченої ковбаси або шинки;
  • 100 г класичного майонезу;
  • 3-4 ст. ложки соняшникової олії;
  • сіль і чорний мелений перець;
  • пучок свіжої зелені — за бажанням.

Приготування:

  • Очистити бульби картоплі, нарізати тонкою соломкою, промити в проточній воді і ретельно обсушити. Розігріти в сковороді олію, картопляні скибочки присолити і обсмажити до готовності так, щоб вони залишилися цілими.
  • Викласти на паперову серветку, щоб вона ввібрала надлишки масла.
  • Червону цибулину, яку можна замінити на звичайну ріпчасту цибулю, нарізати соломкою.
  • Копчену ковбасу або шинку нарізати спочатку тонкими скибочками, а потім соломкою.
  • Свіжий огірок — соломкою.
  • Що стосується моркви і буряка, то їх найкраще потерти на спеціальній тертці для приготування моркви по-корейськи.
  • Тепер потрібно велике блюдо, на яке потрібно викласти всі компоненти салату невеликими купками, як би формуючи різнокольорову квітку.
  • У центр рекомендується поставити невелику піалу з майонезом, його необхідно підсолити і поперчити, можна додати відразу в соус дрібно посічену свіжу зелень.

Новорічний салат «Насолода»

Салат «Насолода»

Цей салат дуже сподобається чоловікам, так як в ньому зовсім небагато компонентів, збалансований смак і заправка з «шкідливого», але такого смачного майонезу.

Для приготування потрібно:

  • 550 г м’якоті свинини;
  • 2 великі морквини;
  • 3-4 великі цибулини (можна червоні);
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 100 мл. класичного майонезу;
  • сіль і чорний мелений перець;
  • трохи рослинного масла;
  • свіжа зелень за смаком.

Приготування:

  1. Шматочок свинини зварити до м’якості в підсоленій воді зі спеціями і приправами. Остудити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарізати тонкими півкільцями і викласти на розігріту з маслом сковорідку.
  3. Очистити моркву і потерти її на тертці для приготування моркви по-корейськи. Додати до цибулі і смажити до м’якості і золотистого кольору на середньому вогні.
  4. Перекласти нарізану свинину, обсмажені цибулю і моркву у велику миску.
  5. Зелений горошок додати до решти інгредієнтів. Підсолити і поперчити, додати подрібнену свіжу зелень і майонез і ретельно все перемішати.
  6. Перед подачею до новорічного столу на 2021 салат неодмінно потрібно охолодити, ще раз перемішати і викласти в красивий салатник. Сподіваємося, цей рецепт новинки з фото і детальним описом не дозволить зробити помилку в процесі приготування.

Новорічний салат «Вишуканий»

Салат «Вишуканий»

Необхідні продукти:

  • Хурма — 2 шт.,
  • Бальзамічний соус — 3 ст. л.,
  • Волоські горіхи — 1/3 склянки половинок,
  • Сир «Брі» — 200 м,
  • Салат мікс — 150 г.

Приготування:

  1. Наріжте сир невеликими кубиками. Хурму розрізати на 4 половинки, а потім кожну з них на тонкі скибочки. Листя салату промити і обсушити.
  2. З’єднати підготовлені продукти і додати половину вказаної кількості волоських горіхів, перемішайте. Викладіть салат на блюдо і додайте бальзамічний соус. Салат готовий до подачі і вживання!

Відео: Нові Новорічні салати на 2021 год!

Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію ви можете прочитати на нашому сайті.