Салати на Новий 2021 рік Бика: прості і смачні рецепти новорічних салатів


Новий рік — пора чудес і чарівництва. Кожен намагається повірити в казку і в звершення бажань. Але для гарної зустрічі свята, треба конкретно підготуватися. Для цього вікна прикрашають трафаретами сніжинок, наряджають ялинку і складають новорічне меню.
Традиційно на свято подають гарячі страви, закуски, ну і обов’язково салати. Адже без них просто неможливо уявити повноцінний новорічний стіл. Однак, звичні страви на кшталт «Олів’є» або «Мімози» можуть набриднути. У нашій статті ви знайдете рецепти нових, смачних і простих салатів, які обов’язково припадуть до смаку.
Радимо також прочитати нашу статтю на тему: смачні новорічні салати .
Грибний салат на Новий рік 2021 «Лакомка»
Ситний святковий салат «Лакомка» — висококалорійне і пікантне блюдо. Для домашньої трапези інгредієнти можна змішати у великій ємності, не особливо дбаючи про зовнішній вигляд страви, а ось для подачі на новорічний стіл, рекомендуємо викладати інгредієнти шарами.
Такий салат буде виглядати нарядно, овочі не пустять сік, страва залишиться свіжою і смачною, різнокольорові шари підкреслять святковість атмосфери. Оригінально і ефектно подати складові можна в маленьких салатниках порційно. Майонез для заправки подають окремо, або виклавши зверху салату, не розмішуючи.
Нам знадобляться:
- 3 ст.л. майонезу середньої жирності;
- 400 г свіжих грибів (гливи або шампіньйони);
- 300 г маринованих або солоних огірків;
- 400 г копченого м’яса (ніжніше виходить з курячою грудкою);
- 150 г сушених слив (чорносливу);
- 5 ст. л. рослинного масла;
- 150 г корейської моркви.
Приготування:
Гриби вимити, почистити, нарізати тонкими стрічками, близько 2-3 мм завтовшки, при необхідності, ще навпіл. Злегка обсмажити в соняшниковій олії, відцідити.
Копчене м’ясо очистити від шкіри (якщо є), нарізати дрібними кубиками. Чорнослив розрізати навпіл, потім тонкими стрічками. Огірки порізати невеликими кубиками, сік зцідити.
- Перший шар — частина смажених грибів.
- Другий шар — копчене філе, нанести невелику кількість майонезу (зручно з м’яких пакетів, зробивши невеликий надріз).
- Третій шар — морква по-корейськи. Рекомендуємо попередньо подрібнити.
- Четвертий шар — дрібно нарізаний чорнослив, майонез.
- П’ятий шар — солоні огірки, дрібно порізані, майонез.
Повторити всі шари з першого по п’ятий, завершуючи майонезом. Після шару огірків можна ще раз викласти шар моркви.
Яскравий жовто-оранжевий колір відповідає кольору символу 2021 року.
Новорічний салат «Королівська шуба»
У рік Бика можна приготувати ось такий смачний, і може для когось новий салат «Королівська шуба». Блюдо дійсно королівське і готувати його на Новий рік 2021 одне задоволення. Адже для приготування використовується копчена червона риба та інші морепродукти, що і робить його таким цікавим і вишуканим.
Інгредієнти:
- 300 г копченої сьомги;
- 4 бульби картоплі;
- 4 курячих яйця;
- 300 г королівських креветок;
- 1 цибуля-порей;
- 1 банка кукурудзи;
- 1 упаковка крабових паличок;
- 1 морква;
- натуральний йогурт за смаком;
- майонез за смаком.
Приготування:
- Картопля, морква, яйця і креветки відварюємо до готовності. Майонез змішуємо з йогуртом в рівних пропорціях. На плоске блюдо ставимо кулінарне кільце і починаємо готувати салат.
- Картоплю нарізаємо кубиками, викладаємо першим шаром і промазуємо соусом.
- Філе копченої сьомги також подрібнюємо невеликими кубиками і розкладаємо поверх картопляного шару.
- Цибулю-порей шаткуємо тонкими кільцями або півкільцями, укладаємо на рибу і змащуємо соусом.
- Наступний шар робимо з подрібнених креветок, а потім шар з покришених кубиками яєць, змащуємо соусом.
- Також кубиками ріжемо крабові палички, викладаємо і промазуємо соусом.
- Тепер морква, її пропускаємо через тертку, овочевий шар покриваємо соусом.
- Останній шар — солодка консервована кукурудза.
- Готовий салат ставимо в прохолодне місце на 1-2 години, після акуратно знімаємо кільце і можна подавати до столу.
Для салату необов’язково використовувати копчену рибу, підійде і слабосолона сьомга або форель.
Салат у вигляді Бичка на Новий рік 2021
Інгредієнти:
- Філе курки — 200 гр.
- Картопля — 400 гр.
- Курячі яйця — 4 шт.
- Зелений горошок — 1 банка.
- майонез
- сіль
- зелень
Інгредієнти для прикраси:
- сир
- ковбаса
- маслини
Салат у вигляді бика рецепт приготування:
- Відварити куряче філе протягом півгодини. Дати охолонути.
- Відварити картоплю в мундирі.
- Відварити яйця.
- М’ясо порізати на шматочки невеликого розміру.
- Картоплю очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
- Відокремити білки від жовтків. Натерти білки і жовтки в окремі ємності.
- Шматочки вареної курки викладаємо на блюдо у вигляді голови Бика.
- Зверху солимо, змащуємо майонезом. Поверх майонезу насипаємо зелений горошок.
- Покриваємо майонезом і засипаємо тертим жовтком.
- Змащуємо майонезом і викладаємо шар тертої картоплі.
- Змащуємо майонезом і засипаємо весь салат тертим білком.
- З ковбаси вирізати вуха і ніс.
- З сиру вирізати ріжки
- У носі з ковбаси вирізати два отвори і вставити маслини.
- З маслин робимо очі і тонкі вії.
Перед подачею рекомендується потримати в холодильнику близько півгодини або години, щоб салат просочився майонезом, соками. Зверху можна прикрасити зеленню.
Салат «Іграшка на ялинку»
Інгредієнти:
- Куряче філе — 250 г
- Сир — 100 г
- Яйця — 6 шт.
- Огірок — 200 г
- Чорнослив — 150 г
- Волоські горіхи — 100 г
- майонез
- Сіль перець
Для прикраси:
- варена морква
- зерна граната
- маслини
- кріп
Спосіб приготування:
- Беремо плоску тарілку і в формі кола викладаємо на неї подрібнене куряче філе. Його можна просто порвати руками, або нарізати кубиками. Головне, сильно не дрібнити. Слідом робимо на м’ясі сіточку з майонезу і трохи розмазуємо його. Чорнослив нарізаємо шматочками, розподіляємо по курячому філе і поливаємо майонезом.
Якщо не любите виразний смак чорної сушеної сливи, то кладіть її в меншій кількості.
- Наступними на салат викладаємо горіхи, але перед цим їх необхідно подрібнити. Зробити це можна двома способами або перебити в блендері, або покласти в пакет і прокатати качалкою. Тільки не перетирати все в порошок, горіхи повинні відчуватися в страві.
- Далі йде шар з тертого сиру. Тремо його на дрібній тертці і покриваємо весь салат, включаючи боки. Після цього в області центру добре приминає все руками, утворюючи якусь площадочку для наступного інгредієнта.
- Майонезом поливаємо поверхню і боки страви, а потім намагаємося акуратно розмазати його.
- Огірки нарізаємо середнім кубиком і маємо в своєму розпорядженні по центру страви. Покриваємо овочі невеликою сіточкою з майонезу.
- Наступний шар складається з яєць, але покривати ними салат ми будемо в кілька етапів. Для початку поділяємо яйця на білок і жовток. Останнє натираємо на дрібній тертці і розподіляємо по всій площі закуски. Тільки використовуємо не весь жовток, залишаємо приблизно 1/3 частини для подальшого прикрашення. Поливаємо шар сіточкою з майонезу.
- Тепер беремо білки від 3-х яєць і натираємо їх на крупній тертці. Цією сумішшю закриваємо боки нашої «ялинкової кулі». А слідом беремо залишок жовтка і по центру робимо з нього рівну смужку. Решту білка пропускаємо через дрібний перетин терки і покриваємо ним всі незакриті частини закуски. Таким чином у нас вийшла повноцінна кульку, залишається тільки прикрасити її.
Прикрашаємо салат виходячи з власної фантазії або по прикріпленому зображенні. Тут вже немає обмежень. Єдине, рекомендую робити симетричний малюнок, щоб страва максимально нагадувала ялинкову іграшку.
Новорічний салат «Календар»
Інгредієнти для приготування:
- Крабові палички — 100 грам
- Твердий сир — 100 грам
- Яйця, зварені в круту — 3 штуки
- Картопля — 2 штуки
- Яблуко — 1 штука
- Ріпчаста цибулю — 1 штука
- Консервовані сардини — банку
- Майонез — 180 грам
Для оформлення салату:
- Відварена морква — 1 штука
- Яйце, зварене в круту — 1 штука
- Свіжий кріп — 1 гілочка
- Зерна граната — 8-10 штук.
Приготування покроково:
- Листковий салат необхідно готувати в прямокутній формі. Саму форму застилає харчовою плівкою. Плівка повинна виходити за межі форми, щоб можна було накрити її верх готового салату. Плівку змащуємо майонезом. Надалі ми будемо викладати шари в зворотній послідовності, так як салат буде перевернутий на красиву тарілку.
- Яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки натираємо на тертці прямо в форму, зверху змащуємо майонезом.
Потім очищаємо яблуко і натираємо його на тертці прямо поверх білків. - Подрібнюємо крабові палички і посипаємо ними поверх яблука. Потім змащуємо майонезом.
- Зверху натираємо сир і змащуємо майонезом.
- Зверху сиру натираємо жовтки.
- Консервовану рибу розминаємо виделкою і викладаємо поверх жовтків.
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо її поверх риби.
- На тертці перетираємо відварену картоплю і посипаємо зверху. Змащуємо майонезом і запаковуємо в плівку. Листковий салат необхідно поставити в холодильник на кілька годин, щоб він прийняв форму.
- Нам залишилося тільки прикрасити листковий салат. Перевертаємо салат і прибираємо форму. З відвареної моркви вирізаємо «1 січня» (Можна вирізати цифри — 2021). Яйце поділяємо на білок і жовток і окремо натираємо на дрібній тертці. За допомогою білка прикрасимо боки салату, а жовтком — його верхню частину. Так само для прикраси необхідно використовувати зерна граната і свіжий кріп.
Відео: Салати на Новий рік 2021 що готувати нове і цікаве
Олів’є у вигляді Бичка на новорічний стіл
Класичний рецепт олів’є можна трансформувати в новорічну закуску, якщо викласти салат на блюдо і оформити у вигляді мордочки бичка. Для цього знадобляться звичайні продукти — ковбаса варена і копчена, твердий сир, маслини.
Інгредієнти:
- 3 шт. — яйця
- 3-4 шт. — картоплі
- 3 шт. — солоних або маринованих огірка
- 2 шт. — моркви
- 250 г — молочної ковбаси і трохи напівкопченої для прикраси
- 1 шт. — ріпчастої цибулі
- 1 банка — консервованого зеленого горошку
- 150 г — майонезу
- сир — шматочок для прикраси
- кілька маслин — на прикрасу
Етапи:
- Спочатку відварити овочі в мундирі до готовності — моркву і картоплю. Поставимо варити яйця до крутого стану.
- Потім очищаємо продукти і нарізаємо невеликим кубиком.
- В такій же нарізці піддаємо солоні огірки, молочну ковбасу і ріпчасту цибулю.
- Щоб салат виглядав гармонійно, важливо щоб всі інгредієнти мали приблизно однаковий розмір.
- Складаємо всі нарізані продукти у велику миску.
- Додаємо горошок (попередньо зливши через ситечко сік), майонез і добре перемішуємо. Викладаємо салат у тарілку у вигляді кола. Можна сформувати його довгасту формою, як ми це робили в попередньому рецепті.
- Вирізаємо роги з сиру. Вуха і ніс — будуть кругляшками з вареної і напівкопченої ковбаси. Оформляємо очі, ніздрі і вії з чорних маслин.
- Бичок вийшов на славу. Веселого свята і гарного настрою!
Незрівнянно смачний салат з мовою
А це незрівнянно смачний і простий салат з відвареним язиком. Рецепт дуже смачний і ситний.
Інгредієнти для приготування:
- Відварний язик — 200 грам.
- Курячі яйця (зварені круто) — 4 шт.
- Свіжі огірки — 2 шт.
- Мариновані огірки — 2 шт.
- Зелений горошок консервований — 0,5 банки.
- Сіль, майонез — до смаку.
Приготування:
- Наріжте відварний язик і яйця в формі тонкої соломки.
- Наріжте свіжі і солоні огірки в формі соломки. Надішліть всі інгредієнти в одну ємність.
- Додайте зелений горошок і майонез. Ретельно перемішайте.
- Зверху для прикраси можна покласти гілочку зелені.
Відео: Рецепт приготування смачного салату з язика на Новий Рік
Смачний салат з мандаринами і куркою
Куряче м’ясо відмінно поєднується не тільки з овочами, але і з фруктами, тому з таких інгредієнтів завжди можна приготувати на Новий рік 2021 щось нове і цікаве. Так в рік Бика можна подати на стіл ось такий дивовижно смачний салат з куркою і мандаринами.
Інгредієнти:
- 300 г курячої грудки;
- 2 курячих яйця;
- 2 яблука;
- 2 мандарина;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- листя салату;
- 1-2 ст. л. майонезу.
Приготування:
- Курячі грудки присипаємо сіллю, перцем, при бажанні прованськими травами, загортаємо в фольгу і запікаємо в духовці до готовності.
- Яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками, перекладаємо в миску і щоб фрукти не потемніли, поливаємо їх соком лимона.
- Мандарини чистимо від шкірки і білих плівок, часточки цитруса розрізаємо на 3-4 частини.
- Яйця відварюємо, чистимо, 1 жовток залишаємо для прикраси, всі інші кришимо кубиками.
- Невеликими кубиками ріжемо і запечену грудку птиці.
- Додаємо майонез і перемішуємо.
- Викладаємо салат на широке блюдо з салатним листям і посипаємо тертим жовтком.
- При бажанні отримати дієтичне блюдо майонез можна замінити натуральним йогуртом.
Смачний салат з бататом і журавлиною
Батат (солодка картопля) — дуже корисний овоч. Він багатий на вітаміни А, Е і К і групи В, які сприяють зміцненню судин і нормалізують кров’яний тиск. Тому він в доповненні з журавлиною зробить новорічний стіл у 2021 році не тільки смачним, але і поживним.
Інгредієнти:
- 3 шт. крупного батата (приблизно 1 кг);
- 1 велика червона цибулина;
- оливкова олія (Extra Virgin);
- сіль і перець (краще використовувати мелений);
- 50 г сушеної журавлини;
- 100 г сиру фета;
- невеликий пучок рубаної петрушки.
Для заправки:
- 3 ст.л. яблучного оцту;
- 1 ст.л. діжонськоъ (французької) гірчиці;
- 1 ст.л. меду:
- ½ ч.л. меленого кмину;
- ¼ ч.л. меленої паприки;
- 3 ст.л. оливкова олія Extra Virgin.
- Включити духовку. Батат очистити від шкірки і нарізати кубиками, а цибулю — півкільцями. Помістити овочі у велику миску і перемішати з маслом, сіллю і перцем. Розмістити батат і цибулю на деко, покритому пергаментом, в один шар. Запікати в духовці при температурі 200 ° С близько 10-15 хвилин до готовності (батат стане м’яким). Перекласти в скляний посуд і дати охолонути.
- Поки овочі остигають, зробити заправку. У невеликій керамічній мисці або чашці змішати оцет, гірчицю, мед і спеції. Все добре перемішати віночком і поступово влити олію. Дати настоятися кілька хвилин (5-7), щоб спеції розкрилися.
- Овочі перемішати з журавлиною, кубиками фети і петрушкою, і полити заправкою. Страву можна подавати теплим або кімнатної температури.
Новорічний салат з пшеничної крупи і бобів з соусом песто
Вишуканий салат для новорічного столу 2021 запам’ятається своїм незвичайним смаком. На перший погляд він може здатися дуже незвичним, але цілком зможе зайняти ряди повсякденних і традиційних святкових страв.
Інгредієнти:
- 1 невелика головка брокколі;
- 200 г стручкової квасолі (можна використовувати заморожену);
- 250 г готової крупи Фрике (або замінити її булгуром);
- 1 червона цибулина;
- 100 г соусу песто (можна використовувати готовий або зробити його самостійно);
- 400 г консервованої білої квасолі;
- 2 ст. л. виноградного оцту;
- 2 ст. л. оливкової олії Extra virgin;
- 50 г шпинату.
- Свіжу капусту брокколі розділити на невеликі суцвіття. Для приготування можна використовувати заморожені овочі. Помістити в підсолену киплячу воду на 5 хвилин. Брокколі повинна стати м’якою, але важливо її не переварити, інакше вона розкисне і втратить свій яскравий зелений колір. Також трохи приварити стручкову квасолю, щоб вона стала м’якою, але залишилася трохи хрусткою. Овочі викласти в друшляк, дати їм стекти і охолонути.
- У цей час можна зробити соус песто. Для цього необхідно взяти великий пучок зеленого базиліку, 3-4 зубчики часнику і оливкову олію. Все перемолоти в блендері до однорідної маси. Щоб отримати оригінальний соус, в нього ще додають кедрові горішки.
- Для цього рецепта передбачено використання пшеничної крупи Фрике. Однак, її не завжди можна зустріти на полицях в магазинах, тому можна її замінити відвареним булгуром. Крупу змішують з червоною цибулею, попередньо порізану на дрібні кубики і замочену в оцті (оцет не зливати, а додати до крупи). До Фрике додають остиглі овочі (броколі і зелену квасолю), консервовану білу квасолю (розсіл необхідно вилити), оливкову олію, соус песто і порваний великими шматками шпинат.
Святковий салат «Каприз»
Смачний і по-справжньому святковий салат «Каприз» обов’язково сподобається тим, хто не любить страви, обтяжені калорійним майонезом. Завдяки спеціальному соусу виходить пікантним і вишуканим на смак.
Інгредієнти:
- 150 г курячого м’яса;
- 40 г твердого сиру;
- 60 г чорносливу;
- 50 г печериць;
- 1 авокадо;
- 1 яйце;
- 1 морква;
- сіль за смаком.
Для заправки:
- 150 мл сметани;
- 1 яєчний жовток;
- 1 ст. л. французької гірчиці;
- 1 зубчик часнику;
- сіль за смаком;
- пару крапель лимонного соку.
Приготування:
- Для початку зробимо заправку і для цього в сметану вливаємо яєчний жовток, кладемо французьку гірчицю, додаємо подрібнений на дрібній тертці часник, сіль і пару крапель соку лимона. Ретельно все розмішуємо до однорідності віночком або блендером.
- Куряче м’ясо відварюємо до готовності і дрібно нарізаємо.
- Також невеликими кубиками ріжемо варену моркву, чорнослив, яйця і очищене авокадо.
- Всі інгредієнти відправляємо в загальну ємність, солимо, вливаємо заправку і перемішуємо.
- Готовий салат розкладаємо по креманкам, посипаємо тертим сиром і подаємо до столу.
Яблучний салат з карамелізованими волоськими горіхами
Цей салат має всі шанси стати хітом святкового застілля. У ньому поєднуються солодкість карамелі, кислота яблучного оцту і пікантність французької гірчиці. Він збуджує смакові рецептори і вражає незвичайним поєднанням продуктів.
Інгредієнти:
- 100 г коричневого цукру;
- ¼ ч.л. кориці;
- ¼ солі;
- 3 ст.л. води;
- 100 г волоських горіхів;
- 200 г салатної суміші;
- 2 середніх яблука;
- 80 г сиру з пліснявою;
- 50 г сушеної журавлини.
Для заправки:
- 2 ст.л. яблучного оцту;
- 1 цибулина шалот;
- ½ ст.л. діжонської гірчиці;
- 2 ст.л. оливкового масла Extra virgin.
- Щоб горіхи зробити карамелізованими, необхідно розігріти сковороду на середньому вогні і змішати в ній коричневий цукор, корицю, сіль і влити воду. Потім додати горіхи і перемішати так, щоб карамель повністю їх покрила .. Тримати на повільному вогні 3-5 хвилин, постійно помішуючи (маса повинна загуснути). Зняти з вогню і дати охолонути.
- Зробити заправку: в скляну миску додати яблучний оцет, дрібно рубаний шалот, гірчицю і масло.
- У великому посуді перемішати салатний мікс (попередньо добре вимитий і просушений на паперовому або бавовняному рушнику), слайси яблук, остиглі горіхи, кришений сир з цвіллю і сушену журавлину. Полити заправкою. Сіль можна додати за бажанням.
Запропоновані рецепти салатів на Новий рік 2021 — це нові, цікаві і несподівані ідеї для святкового столу. Кожен варіант страви не передбачає використання дорогих і екзотичних інгредієнтів. Тому в рік Бика кожна господиня зможе порадувати гостей смачними та оригінальними стравами, які готувати буде просто і легко.
Відео: Найкращі рецепти приготування салатів на 2021 рік Бика
Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію ви можете прочитати на нашому сайті.