Смачні новорічні салати 2021: нові рецепти в рік білого металевого Бика


Зміст !
- З чого готувати новорічні салати на Новий рік 2021
- Легкі овочеві салати на Новий рік
- Прості м’ясні салати на Новий рік 2021: новинки
- Оригінальні рецепти святкових салатів з рибою і морепродуктами
Символ наступаючого року — білий металевий Бика. Він любить овочі, фрукти, зелень, сири, рибу і м’ясо. Тому найбільш затребуваними блюдами на святковому столі будуть салатики. Вже зараз можна почати підготовку до 2021 року і підібрати найкращі рецепти салатів на Новий рік 2021 і випробувати їх.
Можна знайти безліч цікавих рецептів з фото і описом технології приготування закусок. Варто врахувати, що покровитель року — естет, тому рік щура потрібно зустрічати не тільки зі смачними, але і красивими стравами.
З чого готувати новорічні салати на Новий рік 2021
Смачні салати на Новий рік можна приготувати з чого завгодно: овочів, фруктів, зелені, риби. Морепродукти — креветки, мідії, краби, кальмари та ікра — не тільки зроблять цікавіше меню, а й прикрасять стіл. У новорічному меню 2021 можна використовувати різні види м’яса: яловичину, баранину, індичку.
Бичку сподобаються красиві і барвисті святкові страви. Не варто шкодувати зелень. Вона не тільки прикрасить салат і підкреслить смак основних продуктів, але і приверне удачу. Горіхи, зерна, насіння не будуть зайвими в святковому меню.
Легкі овочеві салати на Новий рік
Самі швидко створюються, але при цьому смачні і красиві, — це овочеві салати, які можна приготувати на Новий рік. Для святкового меню можна використовувати новий незвичайний рецепт, адже коли ще експериментувати, як не в це свято.
Салат зі шпинатом і смаженої моцарелою
До складу цієї страви входять прості інгредієнти:
- 100 г моцарели (10 дрібних кульок);
- 1 болгарський перець;
- 7 помідорів чері;
- 5 печериць середнього розміру;
- жменю очищених волоських горіхів;
- 100 г салатного міксу;
- 50 г шпинату;
- 4 листка базиліка;
- 1 куряче яйце;
- панірувальні сухарі;
- сушений орегано;
- бальзамічний оцет;
- 6 ст. л. оливкового масла;
- рослинне масло для смаження;
- 1 лимон;
- мелена суміш з 5 перців;
- сіль;
- м’ята.
Технологія приготування виглядає так. Змішують мелений перець і орегано з панірувальними сухарями. Кульки сиру занурюють у збите яйце, а потім панірують в підготовленій суміші. Їх обсмажують в олії до золотистої скоринки і розкладають на серветці, щоб вбрався жир. Гриби розрізають на 4 частини вздовж, смажать на сковороді. В кінці готування печериці слід посолити і полити бальзамічним оцтом.
Горіхи обсмажують на сухій сковорідці до появи запаху і легкого золотистого відтінку. Подрібнюють в блендері або ступці. Болгарський перець ріжуть смугами, помідори ділять на половинки і злегка припускають на соняшниковій олії. Беруть миску. У неї викладають салатний мікс, листя шпинату, нарізаний базилік.
Потім додають вже підготовлені продукти. Для заправки потрібно взяти оливкову олію, сік чверті лимона і перетерті горіхи. Ретельно перемішують. При подачі прикрашають цілими листками м’яти і базиліка.
Картопляний салат з часниковим соусом
Багато господинь вже підбирають салати на Новий рік, а новинки рецептів 2021 року відрізняються в основному цікавими заправками і незвичайними поєднаннями продуктів. Блюдо складається з наступних компонентів:
- 4 картоплини середнього розміру;
- 50 г салату айсберг;
- 50 г пекінської капусти;
- 1 ріпчаста цибулина, можна взяти червону;
- 1 болгарський перець (можна взяти по половинці червоного і жовтого);
- 50 г помідорів чері;
- 1 салатний огірок;
- 4 зубчики часнику;
- 100 мл води;
- 40 мл соєвого соусу;
- 20 мл кунжутного масла;
- 1 ст. л. кетчупу;
- зернятка кунжуту.
Салатне і капустяне листя довільно розривають на шматки. Подрібнюють соломкою чверть цибулини, перець і огірок. Помідори черрі ділять на половинки. Змішують овочі в одній ємності.
Тепер можна приготувати заправку. Очищені зубчики часнику, частина цибулини, воду, соєвий соус, кунжутне масло і кетчуп збивають в блендері до однорідності. Додають насіння кунжуту.
Відварені заздалегідь картопляні бульби охолоджують і ріжуть соломкою. Змішують із зеленню та іншими овочами, додають заправку. Страву можна подавати порційно в широких келихах, присипавши кунжутними зернами і прикрасивши листками зелені.
«Нісуаз» — смачний салат до Новорічного столу
У нашій країні прийнято готувати закуски до Новорічного столу. Одне з таких страв — знаменитий салат «Нісуаз». У його складі знаходяться наступні продукти:
- 200 г томатів черрі;
- 8 перепелиних яєць;
- 4 г артишоків;
- 1 салатний огірок;
- 1 великий перець або 2 половинки різних кольорів;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 200 г салату латук;
- анчоуси;
- 100 г маслин;
- 1 зубок часнику;
- гірчиця;
- бадилля кропу;
- листочки базиліка;
- чебрець;
- 120 мл оливкової олії;
- 3 г цукру;
- сік одного лимона;
- суміш перців або просто чорний;
- сіль, бажано морська.
Готують салат наступним чином. Яйця варять і ділять навпіл. Помідори ділять на 2 половинки, артишоки — на 4 частини. Огірок нарізають тонкими слайсами, маслини — кільцями, перець і цибулю — кружальцями. Латук розривають на частини.
Для заправки подрібнюють часникові зубці, збивають в однорідну масу разом з оливковою олією, соком лимона, чебрецем, дрібно нарізаним кропом, гірчицею, цукром, сіллю і перцем.
Підготовлені продукти розкладають гіркою в салатницю, поливають соусом, прикрашають половинками маслин, листками базиліка, анчоусами, яйцями. Перед подачею салат охолоджують протягом півгодини.
Прості м’ясні салати на Новий рік 2021: новинки
Підбираючи салати на Новий рік 2021 для зустрічі нового року коровки, варто зупинитися на простих салатах з різними видами м’яса.
Святковий салат з картоплею і яловичиною
Навіть з недорогих продуктів готують смачні святкові холодні страви. наприклад:
- 3 скибочки житнього хліба;
- 5 перепелиних яєць;
- 150 г яловичини;
- 3 середні варені картоплини;
- 100 г черрі;
- 80 г корнішонів;
- 1 невелика цибулина;
- бадилля кінзи або петрушки;
- олія кукурудзяна або соняшникова;
- грецькі горіхи;
- сіль середнього помелу і перець.
Готують салат так. Зрізають кірки і ріжуть хлібні скибочки на невеликі кубики. Висушують їх, злегка підрум’янивши на сухій сковороді. Горіхи чистять, ядра обсмажують і подрібнюють.
Заздалегідь відварені перепелині яйця очищають, чистять картоплю. Яловичину відварюють до готовності, охолоджують. Яйця і помідори ділять навпіл. Корнішони ріжуть уздовж, картопля — довільно, м’ясо — скибочками, цибулю — соломкою.
Інгредієнти з’єднують, додають дрібно порізану зелень, масло, дрібного помелу сіль і перець. Прикрашають перед подачею сухариками і зеленню.
Смачний салат на Новий Рік з качкою та апельсинами
Можна зупинити свій вибір простому у виконанні рецепті салату, який потрібно готувати на Новий рік 2021 з оригінальною подачею. У нього входять:
- 250 г філе качки (можна використовувати дичину);
- 2 апельсина;
- 200 г грибів в маринаді (можна опеньків або лисичок);
- стебло селери;
- 3 середніх головки цибулі;
- 150 г винограду червоних сортів, бажано без кісточок;
- оцтова кислота 9%;
- сік лайма чи лимона;
- 45 мл соняшникової або кукурудзяної олії;
- сіль, мелений перець і естрагон — за смаком.
Відварене м’ясо нарізають брусочками. Селеру без зелені кришать шматочками завдовжки до 1 см. Цибулю шаткують соломкою. Виноград ділять навпіл. Змішують всі продукти. Акцент закуски — спосіб подачі.
Для цього апельсини розрізають навпіл. Виймають м’якоть ложкою. Її кришать і додають в салат, а в чашу з шкірки викладають масу і декорують зеленої частиною листків селери. Готові порції розміщують на салатних листках. Рекомендується при такій подачі використовувати плоскі тарілки.
Важливою прикрасою для вашого салату є свіжа зелень. Про те як зберегти зелень до зими ви може знайти на нашому сайті.
Смачний салат з рису та качки на Новий Рік
Ще одина святкова страва, проста в приготуванні, але складається з цікавих продуктів, — рисовий салат з качкою. Він включає:
- 175 г рису сорту Арбор;
- 250 г м’яса качки;
- 1 добре дозрілий авокадо;
- 1 плід нектарина;
- 2 шт. лайма;
- 1 перець чилі;
- 30 мл соєвого соусу;
- горіхи, петрушка, перцеву м’ята або мелліса — для декору;
- корицю.
Для початку м’ясо качки натирають спеціями, загортають у фольгу і відправляють в духовку до готовності. Досить пекти 1-1,5 години при температурі + 180 ° С. Крупу відварюють. У процесі приготування рекомендується додати в каструлю з рисом 1 ч. л. меленої кориці. Кашу охолоджують. Філе нарізають соломкою.
Для соусу половинку перчика чилі дрібно кришать. Додають в заправку горіхи, сік і цедру лайма і 1 ст. л. соєвого соусу. Збивають все в однорідну масу за допомогою блендера.
Половиною суміші просочують рисову кашу. В останню чергу тонкими часточками нарізають плоди і дрібно шаткують зелень. На тарілку викладають подушку з рису, а зверху — ретельно перемішані інгредієнти з залишками соусу. Присипають горіховими ядрами, прикрашають м’ятними листками і гілочками петрушки.
Оригінальні рецепти святкових салатів з рибою і морепродуктами
Вибираючи новорічні салати, варто звернути увагу на новинки рецептів закусок з морепродуктами.
Новорічна розкіш — креветочні чіпси з начинкою
Можна приготувати на Новий 2021 рік красиву закуску — креветочні чіпси з начинкою з наступних інгредієнтів:
- 200 г кальмарів;
- 200 г відвареного рису;
- 2 солоні огірки;
- 1 свіжий огірок;
- 15 мл соєвого соусу;
- 15 мл солодкого томатного соусу;
- 30 г кінзи або петрушки;
- 30 г зеленої цибулі;
- 50 г креветочних чіпсів;
- 100 мл рослинного масла.
Обдають окропом і очищають кальмарів. Потім двічі їх витримують в окропі протягом 1 хвилини. Після чого занурюють в холодну воду. Кальмари нарізають дрібними акуратними кубиками. Огірки очищають і теж кришать дрібними кубиками.
Додають попередньо відварений круглий рис і подрібнену зелень, соуси. Креветочні чіпси обсмажують у фритюрі, охолоджують на серветці, видаляючи зайвий жир. У них розкладають салат.
Новорічний салат Французький коктейль
Найцікавіший варіант для 2019 року — «Французький коктейль» — готують з таких інгредієнтів:
- 2 плода манго;
- 400 г креветок;
- 300 г сиру;
- 30 мл вершків;
- 40 г сиру рокфор;
- 1 лайм;
- 2 помідори;
- м’ята;
- сіль.
Креветки варити в солоній воді. Досить 2-3 хвилини. Дати воді стекти, охолодити, почистити. Манго чистять, ріжуть скибочками. Рокфор розминають, додають в сир з вершками, соком лайма. Солять і змішують з морепродуктами.
Томати ріжуть часточками, насіння прибирають. Салат подають в келихах. Як декор використовують томати і м’яту. Присипають кунжутом. Закуску подають і в половинках манго. Для цього плоди не чистять, а ділять навпіл. М’якоть для салату виймають ложкою.
Смачна закуска з сьомгою до Новорічного столу
Салат з рибою буде чудово виглядати на новорічному столі. Для нього беруть:
- 400 г слабосоленої сьомги;
- 6 черрі;
- 60 г пармезану;
- 2 яйця;
- 1 зубок часнику;
- 2 ст. л. вустерського соусу;
- 3 скибочки батона або багет;
- 100-150 г салату Латук;
- 60 мл оливкової олії;
- перець і сіль;
- сік лайма чи лимона.
Яйця опускають в окріп і варять 40 секунд. Дістають і заливають водою. Напіврідкий вміст яєць, часник, лимонний або лаймовий сік, вустерский соус і масло збивають до однорідності.
Черрі ділять на половинки. Хліб ріжуть кубиками і підсушують. Листя салату розривають руками, викладають на тарілку, заправляють соусом, перемішують. Зверху викладають скибочки риби, помідори, сухарики. Присипають все тертим пармезаном.
Відео: 5 найкращих рецептів салатів на Новий Рік 2021
Ще більше про цікаві та смачні страви ви можете знайти на нашому сайті fermerstvo.org.ua