Смачні новорічні салати 2019: нові рецепти в рік Свині



Зміст !

Символ наступаючого року — рік Свині. Вона любить овочі, фрукти, зелень, сири, рибу і м’ясо. Тому найбільш затребуваними блюдами на святковому столі будуть салатики. Вже зараз можна почати підготовку до 2019 року і підібрати найкращі рецепти салатів на Новий рік 2019 і випробувати їх.

Можна знайти безліч цікавих рецептів з фото і описом технології приготування закусок. Варто врахувати, що покровитель року — естет, тому рік Свині потрібно зустрічати не тільки зі смачними, але і красивими стравами.

З чого готувати новорічні салати на Новий рік 2019

Смачні салати на Новий рік можна приготувати з чого завгодно: овочів, фруктів, зелені, риби. Морепродукти — креветки, мідії, краби, кальмари та ікра — не тільки зроблять цікавіше меню, а й прикрасять стіл. У новорічному меню 2019 можна використовувати різні види м’яса: яловичину, баранину, індичку.

Свині сподобаються красиві і барвисті святкові страви. Не варто шкодувати зелень. Вона не тільки прикрасить салат і підкреслить смак основних продуктів, але і приверне удачу. Горіхи, зерна, насіння не будуть зайвими в святковому меню.

Легкі овочеві салати на Новий рік

Самі швидко створюються, але при цьому смачні і красиві, — це овочеві салати, які можна приготувати на Новий рік. Для святкового меню можна використовувати новий незвичайний рецепт, адже коли ще експериментувати, як не в це свято.

Салат зі шпинатом і смаженої моцарелою

Салат зі шпинатом і смаженої моцарелою

До складу цієї страви входять прості інгредієнти:

  • 100 г моцарели (10 дрібних кульок);
  • 1 болгарський перець;
  •  7 помідорів чері;
  • 5 печериць середнього розміру;
  • жменю очищених волоських горіхів;
  • 100 г салатного міксу;
  • 50 г шпинату;
  • 4 листка базиліка;
  • 1 куряче яйце;
  • панірувальні сухарі;
  • сушений орегано;
  • бальзамічний оцет;
  • 6 ст. л. оливкового масла;
  • рослинне масло для смаження;
  •  1 лимон;
  • мелена суміш з 5 перців;
  • сіль;
  • м’ята.

Технологія приготування виглядає так. Змішують мелений перець і орегано з панірувальними сухарями. Кульки сиру занурюють у збите яйце, а потім панірують в підготовленій суміші. Їх обсмажують в олії до золотистої скоринки і розкладають на серветці, щоб вбрався жир. Гриби розрізають на 4 частини вздовж, смажать на сковороді. В кінці готування печериці слід посолити і полити бальзамічним оцтом.

Горіхи обсмажують на сухій сковорідці до появи запаху і легкого золотистого відтінку. Подрібнюють в блендері або ступці. Болгарський перець ріжуть смугами, помідори ділять на половинки і злегка припускають на соняшниковій олії. Беруть миску. У неї викладають салатний мікс, листя шпинату, нарізаний базилік.

Потім додають вже підготовлені продукти. Для заправки потрібно взяти оливкову олію, сік чверті лимона і перетерті горіхи. Ретельно перемішують. При подачі прикрашають цілими листками м’яти і базиліка.

Картопляний салат з часниковим соусом

Картопляний салат з часниковим соусом

Багато господинь вже підбирають салати на Новий рік, а новинки рецептів 2019 року відрізняються в основному цікавими заправками і незвичайними поєднаннями продуктів. Блюдо складається з наступних компонентів:

  • 4 картоплини середнього розміру;
  • 50 г салату айсберг;
  • 50 г пекінської капусти;
  • 1 ріпчаста цибулина, можна взяти червону;
  • 1 болгарський перець (можна взяти по половинці червоного і жовтого);
  • 50 г помідорів чері;
  • 1 салатний огірок;
  • 4 зубчики часнику;
  • 100 мл води;
  • 40 мл соєвого соусу;
  • 20 мл кунжутного масла;
  • 1 ст. л. кетчупу;
  • зернятка кунжуту.

Салатне і капустяне листя довільно розривають на шматки. Подрібнюють соломкою чверть цибулини, перець і огірок. Помідори черрі ділять на половинки. Змішують овочі в одній ємності.

Тепер можна приготувати заправку. Очищені зубчики часнику, частина цибулини, воду, соєвий соус, кунжутне масло і кетчуп збивають в блендері до однорідності. Додають насіння кунжуту.

Відварені заздалегідь картопляні бульби охолоджують і ріжуть соломкою. Змішують із зеленню та іншими овочами, додають заправку. Страву можна подавати порційно в широких келихах, присипавши кунжутними зернами і прикрасивши листками зелені.



«Нісуаз» — смачний салат до Новорічного столу

Смачні новорічні салати 2019: нові рецепти в рік Свині

У нашій країні прийнято готувати закуски до Новорічного столу. Одне з таких страв — знаменитий салат «Нісуаз». У його складі знаходяться наступні продукти:

  • 200 г томатів черрі;
  • 8 перепелиних яєць;
  • 4 г артишоків;
  • 1 салатний огірок;
  • 1 великий перець або 2 половинки різних кольорів;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 200 г салату латук;
  • анчоуси;
  • 100 г маслин;
  • 1 зубок часнику;
  • гірчиця;
  • бадилля кропу;
  • листочки базиліка;
  • чебрець;
  • 120 мл оливкової олії;
  • 3 г цукру;
  • сік одного лимона;
  • суміш перців або просто чорний;
  • сіль, бажано морська.

Готують салат наступним чином. Яйця варять і ділять навпіл. Помідори ділять на 2 половинки, артишоки — на 4 частини. Огірок нарізають тонкими слайсами, маслини — кільцями, перець і цибулю — кружальцями. Латук розривають на частини.

Для заправки подрібнюють часникові зубці, збивають в однорідну масу разом з оливковою олією, соком лимона, чебрецем, дрібно нарізаним кропом, гірчицею, цукром, сіллю і перцем.

Підготовлені продукти розкладають гіркою в салатницю, поливають соусом, прикрашають половинками маслин, листками базиліка, анчоусами, яйцями. Перед подачею салат охолоджують протягом півгодини.

Прості м’ясні салати на Новий рік 2019: новинки

Підбираючи салати на Новий рік 2019 для зустрічі нового року свині, варто зупинитися на простих салатах з різними видами м’яса.

Святковий салат з картоплею і яловичиною

Святковий салат з картоплею і яловичиною

Навіть з недорогих продуктів готують смачні святкові холодні страви. наприклад:

  • 3 скибочки житнього хліба;
  • 5 перепелиних яєць;
  •  150 г яловичини;
  • 3 середні варені картоплини;
  • 100 г черрі;
  •  80 г корнішонів;
  • 1 невелика цибулина;
  • бадилля кінзи або петрушки;
  • олія кукурудзяна або соняшникова;
  • грецькі горіхи;
  • сіль середнього помелу і перець.

Готують салат так. Зрізають кірки і ріжуть хлібні скибочки на невеликі кубики. Висушують їх, злегка підрум’янивши на сухій сковороді. Горіхи чистять, ядра обсмажують і подрібнюють.

Заздалегідь відварені перепелині яйця очищають, чистять картоплю. Яловичину відварюють до готовності, охолоджують.
Яйця і помідори ділять навпіл. Корнішони ріжуть уздовж, картопля — довільно, м’ясо — скибочками, цибулю — соломкою.

Інгредієнти з’єднують, додають дрібно порізану зелень, масло, дрібного помелу сіль і перець. Прикрашають перед подачею сухариками і зеленню.

З качкою і апельсинами

З качкою і апельсинами

Можна зупинити свій вибір простому у виконанні рецепті салату, який потрібно готувати на Новий рік 2019 з оригінальною подачею. У нього входять:

  • 250 г філе качки (можна використовувати дичину);
  • 2 апельсина;
  • 200 г грибів в маринаді (можна опеньків або лисичок);
  • стебло селери;
  • 3 середніх головки цибулі;
  • 150 г винограду червоних сортів, бажано без кісточок;
  •  оцтова кислота 9%;
  • сік лайма чи лимона;
  • 45 мл соняшникової або кукурудзяної олії;
  • сіль, мелений перець і естрагон — за смаком.

Відварене м’ясо нарізають брусочками. Селеру без зелені кришать шматочками завдовжки до 1 см. Цибулю шаткують соломкою. Виноград ділять навпіл. Змішують всі продукти. Акцент закуски — спосіб подачі.

Для цього апельсини розрізають навпіл. Виймають м’якоть ложкою. Її кришать і додають в салат, а в чашу з шкірки викладають масу і декорують зеленої частиною листків селери. Готові порції розміщують на салатних листках. Рекомендується при такій подачі використовувати плоскі тарілки.

Важливою прикрасою для вашого салату є свіжа зелень. Про те як зберегти зелень до зими ви може знайти на нашому сайті.

Смачний салат з рису і качки

З рису і качки

Ще одина святкова страва, проста в приготуванні, але складається з цікавих продуктів, — рисовий салат з качкою. Він включає:

  • 175 г рису сорту Арбор;
  • 250 г м’яса качки;
  • 1 добре дозрілий авокадо;
  • 1 плід нектарина;
  • 2 шт. лайма;
  • 1 перець чилі;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • горіхи, петрушка, перцеву м’ята або мелліса — для декору;
  • корицю.

Для початку м’ясо качки натирають спеціями, загортають у фольгу і відправляють в духовку до готовності. Досить пекти 1-1,5 години при температурі + 180 ° С. Крупу відварюють. У процесі приготування рекомендується додати в каструлю з рисом 1 ч. л. меленої кориці. Кашу охолоджують. Філе нарізають соломкою.

Для соусу половинку перчика чилі дрібно кришать. Додають в заправку горіхи, сік і цедру лайма і 1 ст. л. соєвого соусу. Збивають все в однорідну масу за допомогою блендера.

Половиною суміші просочують рисову кашу. В останню чергу тонкими часточками нарізають плоди і дрібно шаткують зелень. На тарілку викладають подушку з рису, а зверху — ретельно перемішані інгредієнти з залишками соусу. Присипають горіховими ядрами, прикрашають м’ятними листками і гілочками петрушки.

Оригінальні рецепти святкових салатів з рибою і морепродуктами

Вибираючи новорічні салати, варто звернути увагу на новинки рецептів закусок з морепродуктами.

Новорічна розкіш — креветочні чіпси з начинкою

Новорічна розкіш

Можна приготувати на Новий 2019 рік красиву закуску — креветочні чіпси з начинкою з наступних інгредієнтів:

  • 200 г кальмарів;
  • 200 г відвареного рису;
  • 2 солоні огірки;
  • 1 свіжий огірок;
  • 15 мл соєвого соусу;
  • 15 мл солодкого томатного соусу;
  • 30 г кінзи або петрушки;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • 50 г креветочних чіпсів;
  • 100 мл рослинного масла.

Обдають окропом і очищають кальмарів. Потім двічі їх витримують в окропі протягом 1 хвилини. Після чого занурюють в холодну воду. Кальмари нарізають дрібними акуратними кубиками. Огірки очищають і теж кришать дрібними кубиками.

Додають попередньо відварений круглий рис і подрібнену зелень, соуси. Креветочні чіпси обсмажують у фритюрі, охолоджують на серветці, видаляючи зайвий жир. У них розкладають салат.

Французький коктейль

Французький коктейль

Найцікавіший варіант для 2019 року — «Французький коктейль» — готують з таких інгредієнтів:

  • 2 плода манго;
  • 400 г креветок;
  • 300 г сиру;
  • 30 мл вершків;
  • 40 г сиру рокфор;
  •  1 лайм;
  • 2 помідори;
  • м’ята;
  • сіль.

Креветки варити в солоній воді. Досить 2-3 хвилини. Дати воді стекти, охолодити, почистити. Манго чистять, ріжуть скибочками. Рокфор розминають, додають в сир з вершками, соком лайма. Солять і змішують з морепродуктами.

Томати ріжуть часточками, насіння прибирають. Салат подають в келихах. Як декор використовують томати і м’яту. Присипають кунжутом. Закуску подають і в половинках манго. Для цього плоди не чистять, а ділять навпіл. М’якоть для салату виймають ложкою.

Смачна закуска з сьомгою до Новорічного столу

Смачні новорічні салати 2019: нові рецепти в рік Свині

Салат з рибою буде чудово виглядати на новорічному столі. Для нього беруть:

  • 400 г слабосоленої сьомги;
  • 6 черрі;
  • 60 г пармезану;
  • 2 яйця;
  • 1 зубок часнику;
  • 2 ст. л. вустерського соусу;
  • 3 скибочки батона або багет;
  • 100-150 г салату Латук;
  • 60 мл оливкової олії;
  • перець і сіль;
  • сік лайма чи лимона.

Яйця опускають в окріп і варять 40 секунд. Дістають і заливають водою. Напіврідкий вміст яєць, часник, лимонний або лаймовий сік, вустерский соус і масло збивають до однорідності.

Черрі ділять на половинки. Хліб ріжуть кубиками і підсушують. Листя салату розривають руками, викладають на тарілку, заправляють соусом, перемішують. Зверху викладають скибочки риби, помідори, сухарики. Присипають все тертим пармезаном.

Відео: 5 найкращих рецептів салатів на Новий Рік 2019

Ще більше про цікаві та смачні страви ви можете знайти на нашому сайті fermerstvo.org.ua